De Wereld Mahjong Organisatie Mahjong kent geen grenzen. In China wordt het door tientallen miljoenen gespeeld. Daarmee is het misschien wel het meest beoefende spel ter wereld. Spelers die in China de Mahjong Competitie Regels kennen, zijn er dunner gezaaid. Toch zetelt in Beijing, de hoofdstad van het mahjongland bij uitstek, de World Mahjong Organization (WMO).


Het wereldkampioenschap

Bij de WMO zijn onder meer de Europese Mahjong Associatie en een aantal nationale mahjong-organisaties aangesloten, waaronder de Nederlandse Mahjong Bond. Tot de taken van de WMO behoort het toezicht op de MCR en het (laten) organiseren van een wereldkampioenschap. Dat WK vindt om de twee jaar plaats. De laatste keer was in Nederland (2010). Waar het volgende wereldkampioenschap plaatsvindt, is nog niet bekend.


Iedereen kan meedoen…

Iedereen kan meedoen aan het WK. Maar omdat er veel meer belangstellenden dan plaatsen zijn, moeten er kwalificatietoernooien worden georganiseerd. Wie als competitiespeler bij een mahjongclub - De Dertien Wezen is zo'n club - is aangesloten, kan proberen zich te kwalificeren. Meer informatie hierover vind je op de site van de Nederlandse Mahjong Bond, en natuurlijk die van MahjongNews.


Website Wereld Mahjong Organisatie -->